Managed hosting door True

Industrieconcern VDL lamgelegd door cyberaanval

 

Target

Industrieconcern VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is afgelopen nacht getroffen door een cyberaanval. Een groot deel van de bedrijfsvoering is geraakt. Bij VDL Nedcar in Born bijvoorbeeld is zo'n driekwart van de vierduizend werknemers thuisgebleven. In het West-Vlaamse Roeselare, waar VDL Bus elektrische bussen maakt, kan de productie blijven doorgaan.

Onder het concern vallen 105 bedrijven, ook in Azië en Amerika. VDL Groep zegt tegen de NOS dat alle bedrijven zijn geraakt, maar niet allemaal in dezelfde mate. Het is nog onbekend of het gaat om een ransomware-aanval, met gijzelsoftware.
Wel is duidelijk dat bij verschillende bedrijven niet of maar voor een deel kan worden geproduceerd. Bij  VDL Nedcar, waar onder meer de BMW X1 en verschillende Mini-modellen worden geproduceerd, ligt het werk dus stil. Naast auto's worden bij VDL onder meer bussen geproduceerd en halffabricaten ontwikkeld.
Bij VDL Groep werken wereldwijd meer dan 15.000 mensen. Het bedrijf had in 2020 een omzet van 4,7 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7255258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.