Managed hosting door True

Trend Micro blokkeert 41 miljard cyberdreigingen

 

De cyberdreigingen nemen dit jaar wereldwijd fors toe. Trend Micro (cybersecurity) heeft in de eerste zes maanden 41 miljard email-dreigingen, kwaadaardige bestanden en url’s geblokkeerd voor klanten. Dat is een toename van 47% op basis van een jaar geleden, zo meldt het bedrijf in een rapport.

Ransomware vormt nog steeds de grootste bedreiging. Het aantal slachtoffers blijft verontrustend. Wel neemt het aantal aanvallen af, mede door een dip in WannaCry-ontdekkingen. Trend Micro heeft ook de indruk dat werknemers voorzichtiger zijn geworden.

Overigens was ransomware het afgelopen jaar zeker niet de enige dreiging. Cryptocurrency miners waren de meest voorkomende malware, meer dan WannaCry en web shells. In totaal werden 164 kwaadaardige apps ontdekt die zijn gerelateerd aan COVID-19. Meer dan de helft daarvan bootste TikTok na, blijkt uit de studie van Trend Micro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7244214). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.