Managed hosting door True

KPN-klanten al week verstoken van e-mail

 

e-mail

KPN Internedservices, onderdeel van KPN Zakelijk, heeft vorige week donderdag de inboxen van zakelijke e-mailklanten afgesloten na een hack. Door een kwetsbaarheid in Exchange Server kregen onbevoegden toegang tot de e-mailservers van die accounts. Klanten klagen dat ze al een week geen toegang hebben tot hun zakelijke e-mail en dat KPN slecht bereikbaar is voor vragen of informatie.

KPN meldt vanochtend in een statusupdate dat er een oplossing is gevonden en ze er ‘alles aan doen’ om klanten weer toegang te geven tot hun inbox om mails te kunnen versturen en ontvangen.  

Volgens een KPN-woordvoerder gaat het om 280 klanten van Internedservices. ‘We hebben de servers geïsoleerd en onderzocht. Daarop is uit veiligheidsoverweging besloten de toegang tot de inboxen af te sluiten.’

Hij legt uit dat de e-maildienst van Internedservices, gericht op kleine bedrijven, stopt. Die uitfasering was eerder al aangekondigd, maar de migratie naar nieuwe aanbieders zoals Argeweb en Microsoft 365 wordt door de kwetsbaarheid in Exchange Server nu versneld uitgevoerd.

Klachten

Klanten klagen dat KPN slecht bereikbaar is en niet reageert op vragen. KPN kent die kritiek en biedt in de update van deze ochtend excuses aan. Binnen een paar dagen moeten alle klanten weer bij hun inbox kunnen komen, belooft de leverancier.

De woordvoerder erkent dat het vervelend is dat klanten niet in hun inbox konden. ‘Het onderzoek nam best wel wat tijd in beslag en er is dag en nacht aan een oplossing gewerkt.'

Informatiesessie

Vrijdag 10 september organiseert KPN een informatiesessie over de gevonden kwetsbaarheid in het system. Het bedrijf adviseert klanten om uit voorzorg bestaande wachtwoorden te wijzigen en waar mogelijk twee-factorauthenticatie toe te voegen.

‘Wees daarnaast extra alert op zaken die u onbekend lijken, zoals verdachte maillinks of phishing’, aldus KPN.

Oproep tot update Exchange Server

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) deed vorige week opnieuw een dringende oproep aan bedrijven en instellingen om hun Microsoft Exchange-servers te updaten.

NCSC waarschuwt dat aanvallers nog steeds actief op zoek zijn naar kwetsbare Exchange-servers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7242005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.