Managed hosting door True

Check Point neemt e-mail-beveiliger Avanan over

 

Partners handen

Securityspecialist Check Point heeft de cloud-e-mail-beveiliger Avanan overgenomen. De technologie van het Israëlische bedrijf zal geïntegreerd geïntegreerd worden in Check Point Infinity.

Avanan, opgericht in 2015, bouwt tools die specifiek ontworpen en gebouwd zijn voor cloud-e-mailomgevingen. Ze beschermen gebruikers tegen schadelijke bestanden, valse url's en phishing, zowel via e-mail, samenwerkingsplatformen, internet, netwerk en endpoint. 

Dat Check Point interesse had in Avanan, hoeft niet te verbazen. Het bedrijf citeert onderzoek van Kratikal waaruit blijkt dat 95 procent van de cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken veroorzaakt wordt door succesvolle ‘spear phishing’. Het aantal phishing-aanvallen verdubbelde in 2020, waarbij elke Microsoft Office 365-gebruiker ter wereld minstens een keer werd aangevallen. Door de overstap naar werken op afstand nam daarnaast de adoptie van clouddiensten en samenwerkingsplatformen (zoals Slack en OneDrive) toe, waardoor de blootstelling aan cyberaanvallen nog groter wordt.

‘Door Avanan te integreren in Check Point Infinity, kunnen organisaties legacy-oplossingen moderniseren met e-mailbeveiliging as-a-service en daarmee cloud-e-mail- en samenwerkingsplatformen beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen’, zegt Dorit Dor, chief product officer van Check Point. ‘We gebruiken de Avanan-technologie al drie jaar als oem.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7238229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.