Managed hosting door True

SentinelOne kwam naar en won op New Yorkse beurs

 

It-beveiliger SentinelOne is vanaf nu officieel een beursgenoteerd bedrijf. De aandelen werden op de New York Stock Exchange genoteerd met tickersymbool ‘S’ en een introductieprijs van 35 dollar per stuk. Daar ging het bedrijf al meteen vlot over.

Zo’n 35 miljoen aandelen brengt SentinelOne naar de beurs, waarmee het ruim een miljard dollar hoopt op te halen. De waardering voor het bedrijf tikt af op ruim acht miljard dollar. SentinelOne werd in 2013 opgericht en biedt endpoint-bescherming op basis van ai-technologie. Bijna vijfduizend bedrijven maken er gebruik van, onder meer Wells Fargo, Estée Lauder en Manpower.

Hoewel de omzet dit jaar meer dan verdubbelde (naar bijna 37,5 miljoen dollar) maakt SentinelOne geen winst. Dit jaar ging het bedrijf bijna 62 miljoen dollar in het rood, tegenover 26,6 miljoen vorig jaar.

Dat weerhield beleggers er niet van het papier massaal in te slaan. Het aandeel sloot zijn eerste dag op de beurs af met 42,5 dollar per aandeel, een stijging van 21 procent. De waardering is daarmee goed voor meer dan tien miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7208560). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.