Managed hosting door True

G Data krijgt eerste ‘Made in Europe’-keurmerk

 

De Duitse cybersecurityspecialist G Data heeft als eerste bedrijf een ‘Made in Europe’-keurmerk gekregen van de European Cyber Security Organisation (Ecso). Het Ecso-label garandeert dat een ict-securitybedrijf voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen en de AVG-wetgeving.

Om het keurmerk te krijgen moeten fabrikanten een ‘no backdoor verklaring’ afgeven en voldoen aan twaalf eisen die zijn opgesteld door ENISA (Het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging). Die gaan onder meer over sterke authenticatievereisten, security van de supply chain, transparantie in documentatie en garanties over support en ondersteuning. Bovendien moet het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa gevestigd zijn en het merendeel van de werknemers in Europa werken.

G Data heeft het keurmerk als eerste gekregen omdat het al lang voldoet aan de gestelde eisen. Sinds 2011 garandeert het bedrijf uit Bochum dat er geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) worden opengezet voor veiligheidsdiensten. Daarnaast belooft het bedrijf dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Bovendien wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.   

‘We zijn erg trots dat we het ‘Cybersecurity Made in Europe keurmerk’ als eerste hebben ontvangen. Als securitybedrijf hebben wij vertrouwen hoog in het vaandel staan en dankzij het ECSO keurmerk wordt dit alleen maar bevestigd’, zegt Eddy Willems, security evangelist bij G Data. Volgens Willems is het keurmerk ook een zekerheid voor bedrijven dat ze met een betrouwbare oplossing in zee gaan en geeft het hen een houvast in een markt die groeit als kool.

G Data werd in 1985 opgericht in Bochum en stelt zo’n 500 mensen tewerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7182796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!