Managed hosting door True

Alleen Tweede Kamer kan Amber Alert nog redden

 

Amber Alert melding op pc

Het vonnis over Amber Alert is zo goed als zeker geveld. Alleen als de Tweede Kamer nog heisa maakt, is de stopzetting van de vermiste-kind-signaleringsdienst per 22 juli te voorkomen.

Frank Hoen, directeur van het softwarebedrijf Netpresenter dat Amber Alert in Nederland sinds eind 2008 in de lucht houdt, heeft nog een beetje hoop. Hij wacht in spanning op een reactie vanuit politiek Den Haag, nu minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) de wens van de Tweede Kamer negeert om geen onomkeerbare stappen te zetten inzake Amber Alert en deze functionaliteit voorlopig niet stop te zetten.

Hoen hoopt dat de Kamerleden de bewindsman gaat manen om het dossier door te schuiven naar een nieuw kabinet. Eerder verklaarde de Tweede Kamer het dossier tot 'controversieel'.

Aanbesteding?

Hoens grootste argument om Amber Alert in de lucht te houden, is dat deze dienst een veel groter bereik heeft dan Burgernet en ook over de grens kan alerteren. En dat het bij de naam Amber Alert iedereen direct duidelijk is waar het over gaat. Hoen: 'Een Burgernet-bericht kan van alles zijn.'

Overigens verbaast hij zich erover dat er geen aanbesteding komt, iets waar de minister zo op heeft gehamerd. 'CGI gaat het gewoon doen. Wij vragen ons af of dat niet tegen de Europese aanbestedingsregels is.' 

Eind december 2016 sloten politie en CGI een contract voor de tweede versie van Burgernet. De overeenkomst had een looptijd voor technisch beheer en onderhoud van drie jaar, met mogelijkheid tot verlenging van telkens twee jaar tot de levenscyclus van Burgernet 2.0 is verstreken. Naar verwachting is dit binnen zeven tot tien jaar na acceptatie van Burgernet 2.0.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7177625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.