Managed hosting door True

Overname C-cure voor Nixu startsein Europese expansie

 

Het Finse cybersecurity-bedrijf Nixu neemt de Deense branchegenoot C-cure over. De acquisitie past in Nixu's streven om een leidende consultant te worden voor bedrijven die hun hoofdkantoor in Noord-Europa hebben.

De beursgenoteerde Finse onderneming wil een sterke lokale marktpositie opbouwen op de thuismarkt, in Zweden, Nederland en Denemarken. Ook wordt gekeken naar uitbreiding naar nieuwe markten in Noord-Europa, waaronder België. Nixu heeft een vestiging in Amsterdam voor het bedienen van Nederlandse klanten.  

Ongeveer veertig procent van de omzet komt van buiten Finland. De sterkste groei zit in 'managed services'. Momenteel komt bijna een kwart van de omzet uit die activiteit. Maar dat moet op den duur toenemen naar vijftig procent. 

Nixu betrad in 2019 de Deense markt via de overname van Ezenta. C-cure is gespecialiseerd in endpoint-protectie, -detectie en response. Met de overname komt het aantal medewerkers op vierhonderd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7160848). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!