Managed hosting door True

Tesorion neemt branchegenoot Compumatica over

 

samenwerking

Cybersecurity-specialist Tesorion neemt zijn branchegenoot Compumatica uit Uden over. Het bedrijf verwerft een meerderheidsbelang en breidt ermee zijn cybersecurityportfolio uit.

Door de krachtenbundeling ontstaat een sterke concurrent voor Fox-IT. Anders dan dit onderdeel van de Britse NCC Group is de combinatie van Tesorion en Compumatica naar eigen zeggen honderd procent Nederlands gebleven.

Na de samenvoeging ontstaat een groep van 160 cybersecurity experts die Nederland digitaal veiliger willen maken. Voor het ambitieuze Tesorion is deze krachtenbundeling een volgende stap in de uitvoering van zijn groeistrategie. Volgens algemeen directeur Martijn Hakstege is de markt op zoek naar totaalaanbieders die een volledig en gemanaged security-portfolio bieden.

Cryptografie

Compumatica blijft in hoge mate zelfstandig en onder eigen naam opereren vanuit Uden en Würselen (Duitsland). Met zijn kennis van cryptografie biedt de onderneming een aanvulling op het cybersecurityportfolio van Tesorion. Tesorion levert beheerde cybersecurity-oplossingen, doet security consultancy en heeft een 24/7 Security Operating Centre (soc) en een eigen Computer Emergency Response Team (CERT).

Volgens Petra van Schayik, directeur van Compumatica, kan aan klanten nu een bredere dienstverlening worden geboden. Bovendien kan Compumatica zich verder positioneren binnen het domein van operationele technologie (ot). Daaronder valt bijvoorbeeld het beveiligen van netwerken in fabrieken. De oorsprong van Compumatica ligt in e-mailversleuteling.

Naar eigen zeggen beschermt Tesorion dagelijks meer dan vier miljoen apparaten bij klanten in de zorg, onderwijs, transport en logistiek, zakelijke dienstverlening, financiële sector en industrie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7141489). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.