Managed hosting door True

Corona jaagt cybercriminaliteit aan

 

Nationale Politie

Het aantal geregistreerde online-misdrijven is in 2020 ruim verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens de politie is de spectaculaire toename vooral te wijten aan de coronapandemie.

De politie ontving afgelopen jaar bijna elfduizend meldingen van cybercriminaliteit. Dat is een toename van 127 procent in vergelijking met 2019 en bijna een verviervoudiging ten opzichte van 2018, toen nog 2840 meldingen werden geregistreerd.

Corona

De toename van het aantal online-misdrijven is opvallend en toont volgens de politie een verschuiving in de criminaliteit. ‘Het criminaliteitsbeeld is vorig jaar sterk beïnvloed door de coronapandemie’, schrijft de organisatie. Als geheel nam de geregistreerde criminaliteit af met een procent. Het aantal woninginbraken daalde bijna met een kwart en er werden de helft minder zakken gerold.

De politie definieert cybercrime als ‘alle vormen van bezitsaantasting, waarbij de computer het middel tot plegen is’. Zaken als online-fraude en online-oplichting vallen hier niet onder. Dergelijke meldingen worden samengevoegd met andere fraude- en oplichtingsgevallen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7123096). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.