Managed hosting door True

Motiv ICT Security onder paraplu van Atos

 

Security

It-dienstverlener Atos neemt Motiv ICT Security over, een Nederlandse aanbieder van securitydiensten. Hiermee versterkt Atos zijn positie op het gebied van managed security services (mss), kan het zijn activiteiten gericht op het identificeren van en ingrijpen bij cybersecurity-dreigingen uitbreiden en krijgt het toegang tot een extra security operations center (soc). Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Motiv, opgericht in 1998, ondersteunt organisaties met cybersecurity-oplossingen. Het klantenbestand bestaat naar eigen zeggen uit meer dan honderd organisaties in de publieke sector, de juridische en financiële dienstverlening en de gezondheidzorg. Op het hoofdkantoor in IJsselstein zijn zo’n 180 medewerkers werkzaam.

De Nederlandse organisatie komt nu in handen van Atos. Die dienstverlener integreert ook de Motiv Academy, die personeel schoolt voor het operationeel beheer van soc’s. Verder krijgt Atos toegang tot kennis van lokale markten en de expertise van Motiv.

Motiv kan op zijn beurt de aanwezigheid in Nederland en Noord-Europa versterken en kan gebruik maken van Atos’ detectie- en respons-platform.

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Overnamestrategie

Atos hanteert een cybersecurity-strategie waarbij het maatwerk dienstverlening aan zakelijke klanten wil bieden. Het bedrijf doet strategische acquisities om de aanwezigheid in lokale markten te versterken. Eerder dit jaar kwamen onder meer de van oorsprong Oostenrijkse security-consultant SEC Consult en Econocom-dochter Digital.security in handen van Atos.

Atos heeft 110.000 collega’s in dienst verspreid over diverse landen. Het levert cybersecurity, cloud en high performance computing aan bedrijven wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7108253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.