Managed hosting door True

Kapitaalinjectie van 20 miljoen voor EclecticIQ

 

fintech

EclecticIQ heeft twintig miljoen euro opgehaald om verder te kunnen groeien. Het totaal verkregen kapitaal in de afgelopen vier jaar komt daarmee op 47 miljoen euro. Het Amsterdamse securitybedrijf wil met de nieuwe injectie zijn commerciële teams in Europa en de VS vergroten. Ook wordt het marktgebied uitgebreid naar het Midden-Oosten, Afrika en Zuidoost-Azië. Verder wil EclecticIQ overheden, grote ondernemingen en service providers beter gaan bedienen.

Het bedrijf vervult de rol van makelaar in informatie over cybercriminaliteit. EclecticIQ gooit al die informatie op een hoop, analyseert de boel en verkoopt dit door aan grote organisaties die kwetsbaar zijn. Verder levert het tools waarmee afnemers voor hen belangwekkende informatie los kunnen weken. Alles is erop gericht het dreigingsbeeld scherp te krijgen en de juiste maatregelen ter verweer te nemen. Ook belangrijke incidenten komen snel bovendrijven.

EclecticIQ gaat met het verse kapitaal zijn platform verder optuigen met nieuwe use-cases. Bovendien wil het meer actief zijn op aanpalende gebieden van ‘threat intelligence'. In dit verband moet ook de recente acquisitie van de end-point-technologie (detectie en response) van PolyLogyx worden gezien. Beide bedrijven gaan samen securityproducten op de markt brengen. EclecticIQ wil nieuwe oplossingen ontwikkelen die de manier veranderen waarop organisaties dreigingen opsporen en daarop reageren.

Board

EclecticIQ is in 2014 opgericht door Joep Gommers en Raymon van der Velde. Van begin af aan hadden ze de visie om ‘threat intelligence’ centraal te stellen bij cybersecurity.

De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van Ace Management, een van Europa's grootste investeerders in cybersecurity. Ook Invest-NL, KPN Ventures, Capricorn Digital Growth Fund uit Leuven, Quest for Growth en Keen Venture Partners deden mee. Ben Verwaayen, oud-topman van Alcatel Lucent en KPN Telecom, treedt toe tot de board. Ook de Fransman Francois Lavaste (Ace Management), de Belgische investeringsmanager Katrin Geyskens (Capricorn) en Sam van der Feltz (ex-Unilever) gaan de board versterken.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7101233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.