Managed hosting door True

BTG trekt samen op met The Hague Security Delta

Twee grote belangenorganisaties slaan handen ineen

 

De Branchevereniging voor ICT & Telecom Grootgebruikers (BTG) en cybersecurityclub The Hague Security Delta (HSD) gaan nauw samenwerken. Beide organisaties stellen hun activiteiten open voor leden van de ander en bekijken op welke gebieden ze samen kunnen optrekken.

Bij BTG zijn ruim tweehonderd leden uit de grootzakelijke markt aangesloten, zowel gebruikers als leveranciers van ict- en telecomproducten. HSD telt meer dan driehonderd leden uit het bedrijfsleven, de publieke sector en kennisinstellingen. De stichting bevordert de kennisontwikkeling en innovatie in digitale veiligheid.

De strategische samenwerking blijkt overigens al op 21 oktober te zijn ondertekend door BTG-directeur Petra Claessen en HSD-directeur Joris den Bruinen.

Verbreding aandachtsveld

Het idee achter de samenwerking is dat het aandachtsveld van beide gemeenschappen verbreedt. Zo worden fysieke en virtuele kennisbijeenkomsten op inhoudelijke thema’s toegankelijk voor een groter publiek. Wellicht is het op termijn mogelijk dat de twee partijen gezamenlijke certificeringen en digitale veiligheidstrainingen organiseren.

Het is bovendien de bedoeling dat BTG en HSD op nationaal niveau met andere belanghebbenden samenwerken aan veilige digitale it-, iot- en telecomproducten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7088462). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.