Managed hosting door True

Inge Bryan (Deloitte) gaat Fox-IT leiden

Cybersecurity-bedrijf vindt nieuwe directeur na tumultueuze periode

 

Inge Bryan is vanaf januari 2021 directeur van Fox-IT

Securitydienstverlener Fox-IT heeft vanaf januari een nieuwe directeur. Inge Bryan is door Fox-IT-eigenaar NCC Group benoemd tot managing director. Zij is momenteel cybersecurity-directeur bij Deloitte Risk Advisory. Bryans aanstelling volgt op een tumultueuze periode waarin drie directieleden bij Fox-IT het veld moesten ruimen.

In haar nieuwe rol wordt Bryan verantwoordelijk voor alle activiteiten die de Britse NCC Group op het Europese vasteland ontplooit. Het betreft niet alleen de activiteiten van dochterbedrijf Fox-IT, dat NCC in 2015 overnam, maar ook het werk van het Deense Fort Consult, dat sinds 2014 eigendom van de Britten is. Ze treedt ook toe tot het uitvoerend comité van NCC Group.

De belangrijkste taak van Bryan wordt het uitvoeren van de ‘ambitieuze groeiplannen’ van NCC Group in Europa. Daarnaast krijgt ze ongetwijfeld te maken met het voornemen om Fox-IT volledig te integreren in het Britse moederbedrijf. Het is nog onduidelijk of dit gepaard gaat met een reorganisatie of een herstructurering, maar de onderneming uit Delft moet hoe dan ook commerciëler gaan werken. 

Deloitte Risk Advisory

Bryan is geen onbekende in de Nederlandse cybersecurity-wereld. Momenteel is zij al enkele jaren cybersecurity-directeur van Deloitte Risk Advisory Nederland. Deze dienstverlener beveiligt vitale infrastructuren inclusief die van de rijksoverheid. Ze is ook lid van adviesraad van The Hague Security Delta, een samenwerkingsverband op het gebied van it- en databeveiliging.

Eerder was ze verantwoordelijk voor het Team High Tech Crime (THTC) van de nationale politie en daarvoor werkte ze bij de algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst (AIVD). De overstap van de politie naar Deloitte ervoer Bryan als een behoorlijke cultuurschok, vertelde ze eerder in een vraaggesprek met Computable. In 2017 werd ze uitgeroepen tot ICT Personality of the Year.

Directie ontslagen

NCC Group was enige tijd op zoek naar iemand die Fox-IT gaat leiden. Afgelopen voorjaar werden drie van de vier toenmalige directieleden van Fox-IT geschorst en ontslagen. Het ging om algemeen directeur Erik Ploegmakers, operationeel directeur Jeremy Butcher en crypto-directeur Jurgen Delfos. De drie hadden geprobeerd Fox-IT los te weken van de Britse eigenaar. De onrust in het directieteam leidde zelfs tot Kamervragen.

Sinds juni is Robert Horton, directielid van NCC Group, waarnemend directeur van Fox-IT. Hij blijft dit doen totdat Bryan in januari aantreedt. Directeur Tomas Sørensen Boye van het Deense Fort Consult, maakt ook in januari plaats voor Bryan.

Inge Bryan

  • Vanaf 2021: Managing director voor het Europese vasteland bij NCC Group, waaronder Fox-IT
  • 2016-2020: Directeur van de Cyber Risk Adviespraktijk bij Deloitte Nederland
  • 2012-2016: Plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche. Verantwoordelijk voor specialistische opsporing, waaronder high-tech crime en de invoering van CCIII (nieuwe wet computercriminaliteit).
  • 2011-2012: Programmaleider voor de vorming van de nationale politie (KLPD)
  • 2007-2010: Consul: Ambassaderaad Veiligheid en Justitie in Frankrijk (Parijs)
  • 1997-2011: AIVD

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7085104). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.