Managed hosting door True

Investeerders stoppen 150 miljoen dollar in Tanium

 

De Amerikaanse cybersecurityspecialist Tanium kondigt een investeringsronde van 150 miljoen dollar aan. Het geld komt van bestaande aandeelhouders, de fondsen Fidelity Management & Research en Baillie Gifford. Tanium wordt nu gewaardeerd op een waarde van meer dan negen miljard dollar.

Tanium wist sinds de oprichting in 2007 negenhonderd miljoen dollar aan kapitaal te verzamelen. De nieuwe financiering komt er nadat het bedrijf in juni een strategisch partnership aankondigde met Salesforce en een investering door Salesforce Ventures, wat zorgde voor hernieuwde interesse bij bestaande investeerders.

Het was sowieso een drukke zomer bij Tanium. Naast het nieuws van het partnership met Salesforce, kondigde het ook de beschikbaarheid aan van Tanium-as-a-service, de eerste enige zero-infrastructuur endpoint-management- en -beveiligingsoplossing. In augustus liet het bedrijf dan weer weten dat het een ander groot partnership rond had: met Google Cloud en een integratie met Chronicle. Daarnaast werd recent Mark Fields, voormalig ceo van Ford, aangesteld als onafhankelijke bestuurder in zijn raad van bestuur.

In 2019 groeide de omzet van Tanium met meer dan vijftig procent jaar op jaar, tot meer dan 430 miljoen dollar. Het aantal personeelsleden steeg in die periode eveneens met ruim de helft tot meer dan 1.400 fulltime-werknemers.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7069430). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.