Managed hosting door True

Ronald Prins maakt comeback met securitybedrijf

Medeoprichter van Fox-IT begint Hunt & Hackett voor datagedreven aanpak cybersecurity

 

De cybersecuritygemeenschap is weer een dienstverlener rijker. Deze week zag Hunt & Hackett het daglicht, een Haags bedrijf dat organisaties weerbaarder wil maken tegen digitale spionage en cybercrime. Een van de oprichters is Ronald Prins, die in 1999 Fox-IT begon en de afgelopen tijd bij de toetsingscommissie van de AIVD en MIVD werkte.

Het nieuwe it-beveiligingsadviesbureau probeert zich te onderscheiden met zijn datagedreven aanpak. ‘Om het hoofd te bieden aan dreigingen heb je vooruitstrevende technologie, meetbare data en een hackerscultuur voor innovatie nodig’, aldus medeoprichter Jurjen Harskamp.

De diensten van Hunt & Hackett variëren van operationele en tactische ontzorging, het detecteren van en ingrijpen bij cyberaanvallen, effectiviteitsmeting van de genomen maatregelen, tot en met de ondersteuning tijdens beveiligingsincidenten.

Valideren en afstemmen

Het bedrijf heeft data scientists in dienst die aan de hand van machine learning en kunstmatige intelligentie (ai) nieuwe typen cyberaanvallen herkennen. Bij hun adviezen houden ze rekening met diverse afwegingen bij de betreffende organisatie. De voorgestelde maatregelen worden doorlopend gevalideerd en het beleid wordt erop afgestemd. Dit toont de effectiviteit van de maatregelen en dus hoe goed de organisatie is beschermd, aldus het adviesbureau.

Het is de bedoeling dat de onderneming gaat samenwerken met universiteiten om samen met academische onderzoekers nieuwe technologie te ontwikkelen.

Prins en Harskamp waren mede-eigenaars van Fox-IT. Prins zette dit digitaal-forensisch bedrijf op in 1999, samen met Menno van der Marel. Hij vertrok er begin 2018, twee jaar nadat de onderneming werd overgenomen door de Britse NCC Group. Sindsdien is hij betrokken bij de Toetsingscommissie van inlichtingendiensten AIVD en MIVD. Harskamp verliet Fox-IT in oktober 2016 en werkte sindsdien voor enkele investeringsmaatschappijen voor startups.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7066771). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!