Managed hosting door True

Nieuwe DAT USB-drives van Freecom

 

Freecom, leverancier van backup-systemen voor gegevensbeveiliging, bouwt het TapeWare-portfolio uit met de USB DAT 40 en USB DAT 72, volgens Freecom het eerste DAT-tapestations met een directe USB 2.0-aansluiting.

Met de TapeWare USB-DAT 40/72, het eerste DAT-tapestation met directe USB 2.0 hi-speed-aansluiting (de noodzaak voor een dure scsi adapter vervalt), introduceert Freecom een nieuw hoofdstuk op het gebied van professionele en eenvoudige gegevensbeveiliging. De nieuwe drives, zowel extern- als intern oplossing, zijn geschikt voor het maken van back-ups in kleinere (netwerk)omgevingen. Dankzij de directe USB-aansluiting, waarmee plug and play mogelijk is, vormen de stations tevens een veilige vorm van gegevensbeveiliging voor iedere pc.

Prestaties
Freecom TapeWare USB-DAT 40 en Freecom TapeWare USB-DAT 72 slaan maximaal 40 respectievelijk 72GB op één medium op met een gegevensoverdrachtsnelheid van maximaal 23GB/u (op basis van een 2:1 gegevenscompressie). De gemiddelde interval tussen bedrijfsstoringen (MTBF) bedraagt 125.000 uur. Hierbij wordt er uitgegaan van een 24/7-gebruik om DAT beter met andere formaten te kunnen vergelijken. Wanneer een bedrijfsduur van drie uur per dag als rekenbasis wordt gebruikt (dit is gebruikelijk voor DAT-loopwerken), dan bedraagt de MTBF (mean time between failure) meer dan één miljoen uur.
De drives zijn ‘backwards compatible’, dat wil zeggen de DAT 72 leest en schrijft naar media van het type DDS-4/ en leest DDS-3; de DAT 40 leest en schrijft DDS-3/ en leest DDS-2.
Meegeleverd wordt het programma TapeWare van Yosemite Technologies, één tape en gebruiksaanwijzing. Freecom levert de nieuwe DAT met 3-jarige garantie en gratis helpdesk support.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/704008). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.