Managed hosting door True

Investeerder Thoma Bravo zet mes in Sophos

 

Ontslag afscheid opstappen

Rondde het Amerikaanse investeringsfonds Thoma Bravo afgelopen maart de overname van het succesvolle Sophos af, nu grijpt het de coronacrisis aan om een kostenreductie bij de Engelse leverancier van beveiligingssoftware door te voeren. Gesproken wordt van een reorganisatie waarbij maximaal zestien procent van het personeelsbestand van 3400 man wordt ontslagen.

Het Amerikaanse fonds betaalt zowat 3,9 miljard dollar voor het in 1985 opgerichte bedrijf. Sophos behaalde in het laatste boekjaar een omzet van 711 miljoen dollar en een nettowinst van 27 miljoen dollar. Maar het bedrijf heeft extra kapitaal nodig om al zijn software over te zetten naar een goede cloudpropositie. Daarvoor moet Thoma Bravo zorgen. De nieuwe eigenaar kondigt wel gelijk aan de kosten fors te willen reduceren.

De officiële verklaring luidt dat 'Sophos de reorganisatie doorvoert als antwoord op de veranderingen in de markt vanwege Covid-19 en om de overgang naar het next-gen product portfolio, met geavanceerde cloudmanagementfunctionaliteit, te versnellen.'

Benelux onduidelijk

Volgens de website Private Equity News wil Thoma Bravo het personeelsbestand van 3400 man met maximaal 16 procent verlagen. Ook zouden diverse kantoren van Sophos worden gesloten. Moederland Engeland blijft buiten schot. In de Benelux werken zo'n dertig man en met een kantoor in Breda. Een zegsvrouw van Sophos in Europa wil geen mededelingen doen over of de sanering gevolgen heeft voor de Benelux.

Sophos verkoopt zijn producten via het kanaal van distributeurs, wederverkopers en managed service providers. Het claimt via deze constructie met ongeveer 47.000 partners zo'n vierhonderdduizend organisaties te bedienen in ruim honderdvijftig landen. Het bedrijf meldt in zijn verklaring dat er met de omzetgroei niets mis: in het eerste kwartaal lag die op 14 procent in totaal en op 63 procent voor de nieuwe cloudproducten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6944636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.