Managed hosting door True

Fox-IT gaat op in NCC Group

Laatste verzet tegen integratie gebroken

 

Fox-IT wordt geïntegreerd binnen de NCC Group. Het Nederlandse bedrijf dat in Delft de hoofdvestiging heeft, moet commerciëler gaan werken. De directie laat in het midden of hiervoor een reorganisatie of herstructurering van het Nederlandse 'smaldeel' nodig is. Uit eerdere berichtgeving in De Volkskrant bleek dat de Britse moeder van Fox-IT meer groei wil zien. De inkomsten moeten bovendien een minder grillig karakter te krijgen, aldus het dagblad.

Uitgespeeld

Op vragen van Computable naar de toekomst van Fox-IT reageert de directie: 'Door in de toekomst nog meer en beter te integreren binnen NCC Group vergroten we onze afzetmarkt en kunnen we bovendien wereldwijd een bijdrage leveren aan het veiliger maken van de maatschappij.'
 
Met het definitieve vertrek van algemeen directeur Erik Ploegmakers, operationeel directeur Jeremy Butcher en crypto-directeur Jurgen Delfos is het voornaamste verzet tegen een verdere integratie gebroken. Het drietal voelde niets voor een complete inlijving van Fox-IT binnen de moedermaatschappij en smeedde uitkoopplannen. Hun vrees was dat de eigen identiteit van Fox-IT daarmee verloren zou gaan. Maar de rol van het trio is met hun vertrek uitgespeeld.

Te weinig rendement

Vijf jaar geleden nam de beursgenoteerde NCC Group Fox-IT over voor 135 miljoen euro. Aan die transactie beleefden de Britten tot nog toe weinig plezier. Het rendement op deze investering viel tegen. Fox-IT heeft een innige relatie met de Nederlandse overheid. Het bedrijf vormt een spil in het tegengaan van digitale spionage. Ook helpt Fox-IT staatsdocumenten te versleutelen. Maar dat zeer vertrouwelijke werk levert in de ogen van de NCC Group financieel te weinig op. De Britse leiding ziet liever dat Fox-IT zich wat commerciëler gaat instellen. Dit geldt ook voor activiteiten als incident response. Van een verkoop van Fox-IT is voorlopig geen sprake. 

De directeuren Ploegmakers, Butcher en Delfos hebben zich bij de Britse leiding onmogelijk gemaakt met hun plannen Fox-IT af te splitsen en te verkopen aan een externe Nederlandse investeerder. De NCC Group heeft dit voornemen opgevat als een couppoging. 'Vanwege het potentiële belangenconflict dat door dit voorstel wordt veroorzaakt, zijn de betrokken partijen overeengekomen om uit elkaar te gaan,' zo luidt het in een summiere statement. Het trio wordt zelfs niet bedankt voor hun bewezen diensten. Over een vertrekregeling wordt niets meegedeeld. 'Uit respect voor de privacy en integriteit van alle betrokkenen, kunnen en willen we geen commentaar geven op de vragen die betrekking hebben op het definitieve vertrek van de drie collega’s,' reageert het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6940575). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.