Managed hosting door True

Geen dwangsom UWV na beveiligingsmaatregelen

 

Het UWV hoeft geen dwangsom te betalen nu de beveiliging van het online werkgeversportaal is verbeterd. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat het UWV voldoende maatregelen heeft genomen nadat het uitvoeringsinstituut in 2017 gevoelig op de vingers was getikt.

De privacywaakhond legde toen een last onder dwangsom op van maximaal 900.000 euro. Het werd het UWV destijds kwalijk genomen geen meerfactor-authenticatie toe te passen bij de toegangsverlening tot het werkgeversportaal. Werkgevers en arbodiensten kunnen in dit portaal onder andere ziekteverzuimgegevens van werknemers invoeren en bekijken.

Tot tevredenheid van de AP heeft het UWV ervoor gezorgd dat voortaan eHerkenning vereist is om in het portaal te kunnen inloggen. De gezondheidsgegevens van werknemers die in dit systeem staan, zijn hiermee voldoende beveiligd. 

Begin dit jaar ontstond nog enige commotie over de eHerkenning. Veel werkgevers hadden toen de stap naar eHerkenning nog niet gemaakt. Hierdoor ontstond het risico dat werknemers hun ziekte- of zwangerschapsuitkering niet op tijd zouden ontvangen. Daarom gaf de AP het UWV onder voorwaarden eenmalig uitstel tot 1 maart 2020.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6939533). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.