Managed hosting door True

Belg moet Ava Unified Security uitbouwen in Benelux

 

Ava Unified Security

De Belg Bart Vanden Wyngaerd moet Ava Unified Security op de kaart zetten in België, Nederland en Luxemburg. Hij is gekend als Cisco-adept, waar hij zowat twintig jaar gewerkt heeft en doorgroeide van product sales specialist tot sales leader EMEA Global Accounts. Voordien was hij aan de slag bij Dialogic en Intel.

De keuze voor Ava Unified Security mag niet helemaal verbazen. Het is opgericht door de Zweden Frederik Halvorsen en OJ Winge. Die hebben in 2009 goed geld verdiend met de verkoop van het videoconferentiebedrijf Tandberg aan Cisco (voor 2,6 miljard euro). In de zomer van 2013 richtten ze Acano op, met een platform dat de link kan leggen tussen diverse video-oplossingen zoals van Cisco, Polycom, LifeSize en Microsoft. Nog geen twee jaar later legde Cisco zevenhonderd miljoen dollar op tafel voor de start-up.

Daarop betaalden de Zweden negentig ontwikkelaars gedurende drie jaar om een nieuw platform op te richten. Dat werd Vaion, dat zich toelegt op een intelligent cameraplatform dat autonoom mogelijke problemen kan detecteren. ‘Het is dus niet meer nodig dat diverse agenten permanent naar de schermen turen. Bij anomalieën wordt meteen een alarm uitgestuurd. Op basis van een videoshot kan een mogelijk malafide persoon meteen op alle beelden herkend worden zodat men meteen weet waar hij nog overal geweest is’, vertelt Bart Vanden Wyngaerd.

Vaion is inmiddels gefuseerd met Jazz Networks en omgedoopt tot Ava Unified Security met hoofdzetel in Londen. Jazz Networks legt zich toe op ‘human centric cybersecurity’.

Vanden Wyngaerd: ‘Circa zestig procent van de breaches worden al dan niet bewust veroorzaakt door werknemers. Met het huidige telewerken is die kans bovendien nog groter.  Wij monitoren hun surfgedrag en sturen een waarschuwing uit als er wat vreemds gebeurt.’ Zo blijkt dat als er iemand ontslag neemt, er de laatste dertig dagen heel wat gedownload wordt. Dan gaat er eveneens een rood licht aan. Dat voorkomt alvast een proces achteraf, zoals bij Cisco dat drie ex-werknemers moest dagvaarden omdat ze heel wat informatie konden doorspelen aan de nieuwe werkgever Polycom.

Vanden Wyngaerd heeft na een jaar sabbatical dus een nieuwe uitdaging gevonden. ‘Ik word straks vijftig jaar. Het is tijd om nog eens te springen', aldus de verwoede fietser die al enkele keren de Belgische driekleur kon aantrekken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6932189). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.