Managed hosting door True

Zoom neemt crypto-specialist Keybase over

 

De videovergaderdienst Zoom heeft Keybase overgenomen, een specialist in het beveiligen van online-identiteiten. Zoom wil daarmee een antwoord bieden op de beveiligingsbesognes van de afgelopen weken.

Keybase werd opgericht in 2014 en begon als een directory voor publieke encryptiesleutels. Later begon het bedrijf ook diensten aan te bieden rond beveiligde chat en het delen van bestanden. Het bedrijf heeft nu zo’n 25 werknemers in dienst, meldt CNBC.

Als deel van de overeenkomst zal Max Krohn, de medeoprichter van Keybase, het beveiligingsteam van Zoom vervoegen. Keybase moet ook technologie en expertise leveren om de end-to-end-encryptie te bouwen voor de videovergaderingen die Zoom levert en ‘die past bij hun huidige schaalbaarheid’, zo schrijft Zoom in een persmededeling.

‘Er zijn communicatieplatforms met end-to-end-encryptie. Er zijn communicatieplatforms met eenvoudig te implementeren beveiliging. En er zijn communicatieplatforms op ondernemingsniveau. Wij geloven dat geen enkel bestaand platform dit allemaal biedt. Dit is wat Zoom van plan is te bouwen om onze gebruikers tegelijkertijd veiligheid, gebruiksgemak en schaalbaarheid te bieden’, zegt Eric Yuan, ceo van Zoom. ‘De eerste stap is het juiste team bijeen te brengen. Keybase brengt ontzettend veel expertise op het gebied van encryptie en security met zich mee.’

De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6925819). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.