Managed hosting door True

Nederlander stelt updates slimme apparaten uit

EZk start bewustwordingscampagne om iot-apparaten te updaten

 

Meer dan de helft van de Nederlanders stelt de updates van zijn slimme apparaten uit of vergeet deze updates uit te voeren. Dit terwijl 80 procent van de gebruikers van zo’n iot-apparaat op de hoogte is dat zo’n toestel kwetsbaar is wanneer updates uitblijven. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.200 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Het onderzoek toont aan dat bijna driekwart van de Nederlanders één of meerdere slimme apparaten in huis heeft, zoals een smart-tv, slimme thermostaat of slimme speaker. Echter staat het uitvoeren van deze updates nog niet hoog op de agenda. Die worden vaak uitgesteld omdat gebruikers hier geen tijd voor of zin in hebben of het te veel gedoe vinden. En dat terwijl er veiligheidsrisico’s kleven aan het niet bijwerken van de apparatuur.

Om Nederlanders bewust(er) te maken van de mogelijke gevaren, zoals cybercriminelen die het apparaat kunnen hacken, start het het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de campagne ‘Doe je updates’. De website www.doejeupdates.nl roept gebruikers op hun slimme apparaten direct te updaten. Ook staan hier tips om het updaten van slimme apparaten makkelijker te maken en zo de veiligheid te waarborgen.

Wetsvoorstel

Naast de bewustwordingscampagne, werkt de Rijksoverheid aan een wetsvoorstel om verkopers te verplichten om software- en beveiligingsupdates aan te blijven bieden voor slimme apparaten. Consumenten kunnen slimme apparaten daardoor langer en veiliger gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6873307). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.