Managed hosting door True

Cybersecuritymarkt groeit naar ruim 150 miljard

 

Security

De wereldwijde markt voor cyberbeveiliging en security-oplossingen groeit door naar een waarde van meer dan 150 miljard dollar tegen 2023. Dat heeft het onderzoeksbureau PreciseSecurity berekend.

In 2019 lag de globale waarde van de cybersecuritymarkt op 106,6 miljard dollar. Dat was al een stijging van ruim tien procent tegenover 2018. De stevige hausse heeft te maken met de voortdurende en gesofisticeerde cyberbedreigingen waarmee bedrijven geconfronteerd worden.

Securityservices hadden in 2019 het grootste aandeel in de markt, daar werd zowat 47 miljard dollar aan uitgegeven. Het gaat dan over security-diensten, integratiediensten, en consulting, training en opleiding. PreciseSecurity verwacht dat dit segment ook de grootste groeier zal zijn de komende jaren.

Software voor beveiliging kwam op de tweede plek, met 38 miljard dollar. Daarna volgt hardware met 21 miljard.

Wat de markten betreft, denkt PreciseSecurity dat banken en financiële instituten de grootste security-uitgaven zullen doen in de nabije toekomst. In 2019 waren zij al goed voor dertig procent. Overheden, de telecomsector en de grondstoffenindustrie zullen dan weer de grootste groei in uitgaven kennen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6862168). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.