Managed hosting door True

F5 telt 1 miljard neer voor Shape Security

 

Nieuwe CEO F5 Networks: François Locoh-Donou

F5-ceo François Locoh-Donou

De Amerikaanse netwerk- en cloudbeveiliger F5 Networks neemt Shape Security over. Dat eveneens Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in fraudepreventie. Het beveiligt onder meer banken, luchtvaartmaatschappijen, retailers en overheden. F5 betaalt ongeveer één miljard dollar voor alle aandelen van het bedrijf.

Shape Security richt zich vooral op de aanpak van credential stuffing. Daarbij maken cybercriminelen gebruik van gestolen wachtwoorden en proberen ze online accounts over te nemen. Het bedrijf beschikt over een eigen platform dat via ai-toepassingen en machine learning analyses maakt. Die worden als clouddienst geleverd en moeten voorkomen dat aanvallers security-maatregelen omzeilen. 

De antifraude-technologie vormt een aanvulling op het aanbod van F5 dat een beveiligingsportfolio voor applicaties in multi-cloud omgevingen biedt. Het platform van Shape Security evalueert de datastroom vanaf de gebruiker naar de applicatie en gebruikt cloud-gebaseerde analytics om het netwerkverkeer van kwaadwillenden en geautoriseerde bezoekers te scheiden.

F5 zegt door de overname een zogenoemde end-to-end applicatiebescherming te kunnen leveren. 'Apps worden beschermd vanaf het moment dat ze worden gemaakt tot aan de daadwerkelijke interactie met de gebruiker. Van code tot klant gaan Shape’s machine learning en ai ons helpen om het portfolio van applicatieservices verder uit te breiden en klanten nog beter te beschermen’, aldus ceo François Locoh-Donou.

Derek Smith en de overige directieleden van Shape Security treden toe tot de directie van F5. Shape security blijft gevestigd in het huidige kantoor in de Amerikaanse stad Santa Clara.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6855274). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.