Managed hosting door True

Mimecast lijft Hilversums Dmarc Analyzer in

Internationale securityspecialist koopt Nederlandse e-maildomeinbeveiliger

 

e-mail

Cybersecurityspecialist Mimecast neemt Dmarc Analyzer uit Hilversum over. Dat bedrijf levert een saas-oplossing voor domain-based message authentication, reporting en conformance (dmarc). De oplossing detecteert pogingen van cybercriminelen die zich voordoen als iemand van een legitiem bedrijf door het e-maildomein te vervalsen.

Het bedrijf levert rapportagetools en aanvullende diensten om bedrijven en organisaties te waarschuwen als criminelen mail versturen vanuit domeinen die lijken op de emails van bestaande bedrijven en organisaties. Onder meer overheden en verzekeraars gebruiken de rapportagetool van het Hilversumse bedrijf.

Bij Dmarc Analyzer werken twintig man. Het bedrijf blijft voorlopig actief vanuit de huidige vestiging. Het is niet bekendgemaakt wat Mimecast voor de overname betaalt. Directeur van het overgenomen bedrijf, Dirk Jan Koekkoek, meldt wel dat hij dolblij is met de overname en hoopt dat zijn bedrijf onder de vleugels van Mimecast verder kan groeien. 'Klanten moeten in de toekomst nog beter beschermd worden tegen phishing- en spoofing-aanvallen. Ook moet het deployen van de oplossing verder vereenvoudigd worden', spreekt Koekkoek zijn plannen uit.

Mimecast en Dmarc Analyzer zijn geen onbekende voor elkaar. Ze hebben sinds juli 2018 een samenwerkingsovereenkomst. Mimecast is recent ook reseller geworden van de oplossing voor e-maildomeinbeveiliging. De securityleverancier die hoofdkantoor houdt in Londen neemt nu dus het volledige bedrijf over.

Vakantieveilingen.nl

Het product Dmarc Analyzer is in 2012 ontstaan op basis van het op opensource gebaseerde dmarc-protocol. Daaromheen is een webdienst gebouwd die zowel inkomende mail filtert op phishing en spoofing, maar ook mails controleert die elders in de wereld worden verzonden vanuit vervalste domeinen. Die mails worden op de mailserver geblokkeerd voordat ze de inbox binnenkomen, vertelt Koekkoek.

Voor mede-oprichter Koekkoek, die bedrijfskundige informatica studeerde in Utrecht, is het de tweede keer dat hij een bedrijf verkoopt. In 2011 deed hij het bedrijf achter Vakantieveilingen.nl van de hand.

Het bedrijf dat in 2012 met Dmarc Analyzer op de markt kwam is in 2007 onder de naam Engine gestart als aanbieder van e-mailserverdiensten. Gaandeweg zijn ze zich meer gaan richten op beveiliging van e-maildomeinen en in 2012 is het bedrijf omgedoopt in Dmarc Analyzer.

DMARC Analyzer uitlevideo

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6835396). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.