Managed hosting door True

Ministerie biedt ondernemers scan ict-beveiliging

Lancering op jaarcongres van ECP - Platform voor de Informatiesamenleving

 

Scan

Het Digital Trust Center (DTC) lanceert de Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers op een laagdrempelige manier zelf in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) doen met name kleinere bedrijven er hun voordeel mee.

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) stelt dat één op de vijf bedrijven jaarlijks te maken heeft met een cyberincident. Dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.

Staatssecretaris Keijzer (EZK): 'Voor het benutten van alle economische kansen is het noodzakelijk dat ondernemers hun cyberveiligheid op orde hebben en hun klanten hierin vertrouwen hebben: zonder veiligheid is online-ondernemen niet mogelijk. De Basisscan Cyberweerbaarheid is een goede en snelle ondersteuning, zeker voor kleinere bedrijven, om een beeld te krijgen van hun digitale veiligheid en biedt advies hoe deze te verbeteren.'

Snel doorlichten

De Basisscan Cyberweerbaarheid is vandaag gelanceerd tijdens het jaarcongres van ECP - Platform voor de Informatiesamenleving. De scan is een praktisch hulpmiddel waarmee ondernemers in zo’n vijf minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf doorlichten.

Op basis van vijfentwintig stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelf te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

DTC

Het Digital Trust Center is onderdeel van het ministerie van EZK en helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Naast de Basisscan Cyberweerbaarheid biedt het DTC andere praktische producten en informatie via de website www.digitaltrustcenter.nl. Om een brede groep van ondernemers te bereiken, stimuleert het DTC daarnaast regionale en/of sectorspecifieke samenwerkingsverbanden, onder ander door middel van een jaarlijkse subsidieronde. 

De Basisscan Cyberweerbaarheid is hier te vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6834351). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.