Managed hosting door True

Veeam lanceert cloud-back-up voor Microsoft

 

Cloudinfrastructuur

Backup-specialist Veeam heeft tijdens Microsoft Ignite de openbare bètarelease van de nieuwe Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4 voorgesteld. Daarnaast gaf het bedrijf een preview van Veeam Backup for Microsoft Azure.

De uptime van de Office 365-infrastructuur mag nog altijd de verantwoordelijkheid van Microsoft zijn, het back-uppen en beheren van de data is nog altijd een taak van de klant. De nieuwe Veeam Backup for Microsoft Office 365 v4 maakt rechtstreekse integratie met Azure Blog Storage van Microsoft mogelijk. Zo hebben bedrijven die hun Office 365-data in Azure willen houden een kostenefficiënte, schaalbare en veilige oplossing om dat te doen. Deze nieuwste release verbetert daarnaast de performance van het back-uppen van Microsoft SharePoint en OneDrive for Business, zegt Veeam. 

Veeam Backup for Microsoft Office 365 is beschikbaar als openbare bètaversie; algemene beschikbaarheid staat gepland voor eind 2019. Klanten kunnen de bètaversie downloaden op de website van Veeam.

Daarnaast komt Veeam met Backup for Azure. Uitgangspunt bij de ontwikkeling was gebruiksgemak, implementatie is bijvoorbeeld mogelijk via de Microsoft Azure Marketplace. Bovendien zijn er verschillende herstelmogelijkheden toegevoegd, met functies als herstel op bestandsniveau voor native snapshots en Veeam-back-ups. Een ingebouwde rekentool voor cloudkosten – de eerste in de branche – biedt besparingen en meer controle over kosten. En de integratie met Veeam Backup & Replication stelt klanten in staat de controle te nemen over hun clouddata door Azure-back-ups te beschermen en beheren, naast hun cloud-, virtuele en fysieke data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6831751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.