Managed hosting door True

IP Visie lijft koperspecialist IX Networks in

 

deal handen schudden overeenkomst contract

IP Visie, een in Etten-Leur gevestigde glasvezel- en internetspecialist, heeft het Limburgse bedrijf IX Networks overgenomen. Met de overname kan IP Visie naast zakelijke glasvezelverbindingen ook hoogwaardige koperverbindingen in heel Nederland aanbieden.

Het in Maastricht-Airport gevestigde bedrijf IX Networks werd in 2010 opgericht en heeft zich de afgelopen jaren gefocust op zakelijke internet- en beveiligingsoplossingen.

De overname past in de strategie van IP Visie om uit te groeien tot een landelijke specialist op het gebied van verbindingen. Met de uitbreiding van netwerkapparatuur in een tweetal nieuwe datacenters in Amsterdam en Maastricht in combinatie met een WBA (Wholesale Broadband Access) Access Point ontstaan voor IP Visie nieuwe mogelijkheden voor het leveren van IP-diensten over de betrouwbare koper- en fiber to the home (FTTH)-verbindingen van KPN. WBA op koper is in grote delen van Nederland leverbaar met snelheden tot 200 Mbit/s en WBA op glasvezel is zelfs leverbaar met snelheden tot 500 Mbit/s.

Profiteren

IP Visie verwacht dat met name bedrijven met grote IP-VPN-netwerken en bedrijven die op zoek zijn naar vormen van redundantie kunnen profiteren van de uitbreiding van het portfolio, doordat nevenvestigingen niet uitsluitend meer via glasvezel hoeven te worden ontsloten.

Qua netwerktoegangstechnieken biedt het bedrijf ADSL2+, VDSL2-technieken (zoals Vectored VDSL, Bonded VDSL en Bonded Vectored VDSL) en Ethernet over Fiber (EoF) aan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6799967). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.