Managed hosting door True

Verzekeringsbranche stapt in 2020 over op eHerkenning

Digitaal Paspoort verdwijnt als standaard voor b2b-authenticatie

 

Gebruikers en dienstverleners binnen de verzekeringssector stappen over op eHerkenning. Het nu gebruikte Digitaal Paspoort is niet meer veilig genoeg. Het standaardisatie-instituut voor de verzekeringsbranche SIVI heeft met de Haagse identificatieleverancier Digidentity, onderdeel van Solera, afspraken gemaakt om verzekeraars en tussenpersonen te helpen met een soepele overgang naar het nieuwe systeem.

Gerhard Gerritsen, consultant bij SIVI, verklaart dat het Digitaal Paspoort niet veilig genoeg meer is omdat het teveel werkplek gebonden in plaats van persoonsgebonden is. Verder kent het Digitaal Paspoort geen tweefactorauthenticatie. Gerritsen geeft voorts aan dat sprake zal zijn van marktwerking doordat meerdere aanbieders eHerkenning-diensten en –middelen leveren.

Keuzevrijheid voor online dienstverlening

Tot eind december 2020 blijft het Digitaal Paspoort ondersteund, ook als een partij eerder overstapt naar eHerkenning. Gerritsen verwacht niet dat de overgang complex wordt. ‘EHerkenning wordt al binnen de overheid gebruikt. We zijn de eerste private branche die op deze manier zijn online-identificatie veiliger maakt. We zijn vooral blij met de nieuwe functionaliteiten die eHerkenning biedt, zoals ketenmachtiging.’ Met dat laatste kunnen organisaties andere organisaties machtigen om namens hen een online-dienst af te nemen met eHerkenning.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6786723). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.