Managed hosting door True

Capital One-hacker verdacht van nog eens 30 kraken

 

De vrouw die wordt verdacht van de hack bij de Amerikaanse bank Capital One, heeft vermoedelijk meer dan dertig andere bedrijven gehackt en daar uiteenlopende data gestolen. Dat schrijft ZDNet op basis van rechtbankdocumenten.

De Amerikaanse overheid onderzoekt de rooftocht van de 33-jarige vrouw die eind vorige maand door de FBI werd opgepakt als verdachte voor de Capital One-hack. De servers in haar woning zijn geanalyseerd en hieruit blijkt dat de Capital One-hack slechts een klein onderdeel is van de criminele activiteiten van de vrouw.

De onderzoekers troffen ‘meerdere terabytes aan data’ aan, dat afkomstig is van nog minimaal dertig andere bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties. Betrokken functionarissen zeggen dat de aangetroffen gegevens ‘aanzienlijk variëren’, zowel in de soorten data als de hoeveelheid. Op basis van beschikbare informatie lijkt het niet om persoonsgegevens te gaan.

In de gerechtelijke documenten staat niet vermeld welke andere dertig bedrijven zijn gehackt. Volgens andere bronnen gaat het om bedrijven zoals Unicredit, Vodafone, Ford, Michigan State University en het Ohio Department of Transportation.

Het onderzoek loopt nog. De overheid wil vastleggen waar Thompson de gegevens op haar thuisserver van heeft gestolen. Dit met het doel om een extra aanklacht tegen de cybercrimineel in te dienen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6779647). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.