Managed hosting door True

Broadcom koopt alleen zakelijke tak Symantec

 

Puzzel

Chipbakker Broadcom neemt voor bijna elf miljard dollar de divisie Enterprise Security over van beveiliger Symantec. Symantec maakt in de toekomst enkel nog beveiligingsproducten voor consumenten.

De afdeling Enterprise Security is goed voor ongeveer de helft van de zowat 4,5 miljard dollar die Symantec draait. Het maakt tools waarmee cyberaanvallen op grote bedrijfsnetwerken zijn te detecteren en monitoringsoftware voor de cloud. Broadcom was aanvankelijk van plan om heel Symantec in te lijven, maar dat ging uiteindelijk niet door, waarschijnlijk door tegenvallende cijfers van de antivirus-fabrikant.

Voor Broadcom is het de tweede grote diversifiëring in software. Vorig jaar lijfde het bedrijf CA Technologies in. Daar betaalde het zo’n negentien miljard dollar voor.

De acquisities moeten het bedrijf minder afhankelijk maken van de chip-business, waar veel concurrentie heerst en die volatiel is vanwege de gespannen handelsrelaties tussen China en de VS. Zo is Huawei een grote klant van Broadcom, maar dat bedrijf staat op een zwarte lijst van de regering-Trump.

Samen met de verkoop heeft Symantec ook een nieuw besparingsplan opgesteld waarbij het de komende jaren circa anderhalf miljard dollar aan kosten wil wegwerken. Die operatie zelf zal overigens een miljard dollar kosten.

Tegelijk is het bedrijf op zoek naar een nieuwe ceo. Voor de Symantec-aandeelhouders is de verkoop goed nieuws: zij krijgen twaalf dollar per aandeel uitgekeerd na de deal. Die moet naar verwachting eind dit jaar afgerond zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6777753). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.