Managed hosting door True

Thales en Tata pakken samen iot-security aan

 

Handen

Het Franse Thales en het Indiase Tata Communications gaan samen een veilige internet of things (iot)-oplossing ontwikkelen. Die combineert het Move-platform van Tata en de T-Sure-oplossing van Thales.

Onder de overeenkomst haakt Thales zijn T-Sure-platform (voor digitale identiteitscontrole) in op de Move-sim-kaarten van Tata. Die laatste gebruiken technologie van Gemalto, een dochteronderneming van Thales. Move encrypteert alle data die op het apparaat binnenkomt, terwijl Thales deze beschermt op de sim-kaart zelf. De twee bedrijven gaan nu een proof of concept ontwikkelen om de deugdelijkheid van het concept aan te tonen.

Databescherming in iot is onder meer voor de automobielindustrie een grote zorg. Nu de invoering van autonome voertuigen steeds dichterbij komt, willen fabrikanten er zeker van zijn dat deze veilig op de weg kunnen. Ook de gegenereerde data uit voertuigen, zoals analyses van rijgedrag, aanwijzingen voor preventief onderhoud of oproepen naar noodcentrales moet beschermd worden. Op die manier kan de fabrikant data verzamelen, kan de garage de sim gebruiken om onderhoudslogs te raadplegen en is de eigenaar er van verzekerd dat zijn data in veilige handen blijft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6704221). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.