Managed hosting door True

KPN en Protinus slaan slag bij megatender GGI-Veilig

Ook Capgemini, BDO Advisory, Ordina, IT-Staffing en Securelink geselecteerd

 

De VNG heeft de voorlopige gunning bekendgemaakt van de gemeentebrede aanbesteding GGI-Veilig. Daarbij valt op dat KPN voor alle drie de percelen en Protinus It voor twee van de drie percelen is geselecteerd. Andere uitverkoren partijen zijn Capgemini, BDO Advisory, Ordina, It-Staffing en Securelink. Volgens een voorzichtige schatting heeft GGI-Veilig een waarde van een half miljard euro. In totaal schreven zich 334 deelnemers in.

Bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) lopen op it- en telecomgebied een aantal megatenders waarbij gemeenten en lokale overheidsdiensten gezamenlijk optrekken. Niet alleen moet deze krachtenbundeling leiden tot een goedkopere inkoop van it- en telecom-middelen, ook verwachten de deelnemers er beter door te kunnen samenwerken.

De spil hierin is de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI) die de VNG voor de gemeenten wil realiseren. Hierbinnen vormt GGI Veilig het portfolio van producten en diensten gericht op informatiebeveiliging, uiteenlopend van siem (security information & event management) en security operation centers (soc) tot aan de levering van endpoint-security en datacenterbeveiliging.

Winnaars

De daaraan gekoppelde aanbesteding GGI Veilig bestaat uit drie percelen:

- Managed siem/soc-dienstverlening: gewonnen door KPN. Capgemini zit in de wachtkamer en schuift door indien de eerstaangewezene - in dit geval KPN - niet voldoet of niet kan leveren. 

- Aanvullende security-producten/diensten: gewonnen door KPN, Protinus It en Telindus-ISIT met Securelink in de wachtkamer.

- Security-expertiseservices: gewonnen door Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, It-Staffing en Protinus It.

Protinus It werkt in deze aanbesteding samen met de onderaannemers Motiv en Vodafone Business. 

De raamovereenkomsten hebben een looptijd van vijf jaar. Het betreft nog voorlopige gunningen. Leveranciers hebben nog tot en met 3 juli as de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de gunning.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6683459). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.