Managed hosting door True

Knowbe4 koopt Noors beveiligingsbedrijf Cltre

 

Het Amerikaanse Knowbe4, aanbieder van security awareness-trainingen en phishing-simulaties, neemt Cltre over. Dat bedrijf uit Noorwegen voert security culture assessments uit, waarbij het de volwassenheid van organisaties op het gebied van dataveiligheid en cyberrisico’s in kaart brengt. Cltre wordt een dochteronderneming van Knowbe4.

Cltre (spreek uit: culture), opgericht in 2015, levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken op het gebied van dataveiligheid en cyberrisico’s. Het bedrijf beoordeelt dit op basis van zeven dimensies: gedragingen, verantwoordelijkheden, cognitie, normen, compliance, communicatie en houding. De resultaten van zo’n security culture assessment stellen bedrijven in staat maatregelen te nemen en hun bedrijfscultuur op deze gebieden te verbeteren.

Nu wordt het bedrijf overgenomen door Knowbe4. Die organisatie biedt een platform voor security awareness-trainingen en phishing-simulaties. Knowbe4-klanten krijgen (later dit jaar) toegang tot het assesment-platform van Cltre en kunnen zo hun beveiligingscultuur in kaart brengen. Klanten van Cltre krijgen op hun beurt toegang tot het platform van Knowbe4.

KnowBe4

Knowbe4 is werd in 2010 opgericht door de Nederlands-Amerikaanse Stu Sjouwerman. Naast het hoofdkantoor in de VS heeft Knowbe4 vestigingen in Zuid-Afrika, Singapore, Engeland, Duitsland en Nederland (Utrecht). De organisatie ontving eerder dit jaar een investering, geschat op een waarde van zevenhonderd miljoen euro, van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6668247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.