Managed hosting door True

Orange lijft beveiliger Securelink in

 

samenwerking

Telecomoperator Orange heeft voor 515 miljoen euro het beveiligingsbedrijf Securelink overgenomen. Het is een van de grootste onafhankelijke securitybedrijven van Europa, met een omzet van 248 miljoen euro.

Securelink werd in 2003 opgericht in België en heeft vooral een sterke marktaanwezigheid in het noorden van Europa en in de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. Er werken 660 mensen voor het bedrijf in veertien kantoren. Samen bedienen die ruim 2.100 klanten. In 2017 opende Securelink ook een cyber defense centre in Shanghai.

Met deze acquisitie wordt Orange een van de grootste spelers in de Europese beveiligingsindustrie. Het bedrijf heeft er 1.800 medewerkers en puurt er ruim 600 miljoen euro omzet uit. De markt voor security is ook aan een stevige groei bezig, alleen al in Frankrijk groeide ze vorig jaar met twaalf procent.

Orange nam in januari van dit jaar ook al het Britse SecureData over. Daar werd toen geen overnamebedrag meegedeeld.

‘We zijn zeer onder de indruk van de ambitie en de succesvolle uitrol van Orange Cyberdefense de laatste jaren en kijken er naar uit om samen een pan-Europese leider in cybersecurity uit te bouwen’, zegt Thomas Fetten, ceo van Securelink. ‘Orange Cyberdefense, SecureData en SecureLink zijn bijzonder complementair en delen dezelfde visie voor de sector. De gecombineerde organisatie zit in een fantastische positie om de node van klanten, partners en werknemers in te lossen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6659155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Gaat men nu ook beveligde WAN lijnen van Orange verkopen ;-)
Wel goed dat Orange een partij met gedegen kennis over draadloze en beveiligingstechnologie aan boord neemt.Goed voor Orange.
Hoop wel dat securelink minimaal zijn huidige rol kan behouden en dit verder kan uitbouwen.
Suc6 voor de toekomst

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.