Managed hosting door True

HP beschermt realtime tegen malware via ai

 

Nick Lazaridi (HP) kondigt tijdens HP's EMEA Innovation Summit in Barcelona de Sure Sense-oplossing aan.

HP gaat zijn pc’s en workstations uitrusten met een oplossing dat gebruikers realtime beschermt tegen malware- en ransomware-aanvallen. Sure Sense maakt gebruik van zowel kunstmatige intelligentie als deep learning om malware te herkennen. Dat kondigt Nick Lazaridis, EMEA-directeur HP, aan tijdens HP’s EMEA Innovation Summit in Barcelona.

Lazaridis legt uit dat virussen traditioneel gedetecteerd worden aan de hand van de handtekening (signature) of dat machine learning de veel voorkomende kenmerken (features) herkent. Bij Sure Sense daarentegen wordt een algoritme gevuld met miljoenen verschillende soorten bestanden waarna het via deep learning-training in staat is de goede en slechte bestanden te herkennen.

Voorlopig is de Sure Sense-oplossing enkel beschikbaar op drie apparaten van HP. Het gaat om Elitebooks (EliteBook 830 x360 G6) en ZBooks (ZBook 14u en ZBook 15u). Die modellen verschijnen in mei en juni op de markt.

De leverancier stelt dat de Sure Sense-oplossing geen netwerkverbinding nodig heeft en dat deze slechts één keer per kwartaal geüpdatet hoeft te worden. Ook benadrukt het bedrijf dat de nieuwe oplossing niet de traditionele antivirussoftware vervangt. ‘We raden aan om met meerdere lagen te werken en dus meerdere beveiligingsproducten te gebruiken.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6646351). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.