Managed hosting door True

Jask start in Benelux met automatische soc-tool

Amerikaanse startup sluit distributieovereenkomst met Exclusive Networks

 

De Amerikaanse startup Jask levert zijn tool om security operations center (soc)-taken te automatiseren nu ook in Europa. Het bedrijf is hiervoor een distributieovereenkomst aangegaan met het Franse Exclusive Networks. De eerste regio's waarin het product wordt aangeboden, zijn de Benelux en Scandinavië.

'Met ons Jask Asoc-platform richten wij ons op organisaties die voor hun it-beveiliging een soc willen inrichten maar moeite hebben zo'n center te bemensen', vertelt Mary-Anne Gunn, marketingdirecteur VP of Marketing in een telefonische toelichting. 'Via onze software zijn taken te automatiseren, zoals afhandelen van alarmmeldingen, reageren op een data overload, adresseren van problemen en geven van context waarin deze optreden. Vervolgens kan een security-analist een probleem verder analyseren en actie ondernemen.'

Rod Soto, hoofd van de r&d-afdeling, licht toe dat Jask Asoc (Autonomous Security Operations Center) een cloudplatform is, waarbij kunstmatige intelligentie is toegepast. 'Wij automatiseren de workflow van een soc in een contextueel model. Dat biedt met behulp van machine learning intelligente analyses en correlaties van het gedrag op een netwerk en de netwerkflow. Daarbij wordt de feedback van security-analisten - wat is niet correct, wat is wel correct? - met behulp van machine learning continu verwerkt.'

Financieringsronde

Partners

De Franse distributeur gaat het product ook in de VS verspreiden. Jask werkt ook samen met Palo Alto Networks en Fortinet.

Volgens Gunn verwacht Jask zijn software met name te kunnen slijten bij bedrijven uit de detailhandel, telecom, olie- en gassector, zorg, overheid en het financiële wezen. Grote it-dienstverleners die zelf een managed soc aanbieden aan klanten, zijn vooralsnog geen primaire doelgroep.

Jask, met het hoofdkwartier in Austin, Texas, haalde recent in een tweede financieringsronde nog eens vijfentwintig miljoen dollar binnen, geleid door investeerder Kleiner Perkins, om de uitbreidingsplannen In Europa te financieren. De keuze om eerst in de Benelux en de Noordse regio te starten, heeft te maken met de bereidheid nieuwe technologie te omarmen in vergelijking met de meer afwachtende houding in andere Europese landen, aldus Gunn. Zij stelt dat Exclusive Networks in de loop van 2019 Jask Asoc ook zal distribueren in de rest van Europa.

Veteranen

Jask is in 2015 opgericht door twee Amerikaanse veteranen uit de it-beveiligingsindustrie: Greg Martin en Damian Miller. Hun doel is een door kunstmatige intelligentie gedreven oplossing voor 'security information event management' (siem) te bouwen. Die moet het handmatige werk van it-beveiligingsanalisten, dat nu nog nodig is om in een soc alerts af te handelen, automatiseren. Daardoor kan de analisten zich volledig focussen op het achterhalen van de oorzaak en het oplossen van het probleem. Volgens Jask zijn er gemiddeld in een soc zo'n 1.700 alerts per dag.

In juli 2017 ging het Jask Asoc-platform in de lucht. In de Verenigde Staten werkt een aantal klanten met de soc-tool, zoals de Bankers Healthcare Group, de University of Lethbridge en In Compass Health.

Tot de investeerders in Jask behoren Kleiner Perkins, Battery Ventures, Dell Technology Ventures, Draper Nexus, Nightdragon Security, Teneleven en Vertical Venture Partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6527132). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.