Managed hosting door True

Siemens en Aruba bouwen datanetwerken

 

Siemens en Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, gaan voor hun klanten samen datanetwerken bouwen voor productielocaties. Siemens neemt daarbij de rol aan van leverancier van industriële Ethernet-netwerkcomponenten. Aruba stelt zijn vaste en draadloze LAN-infrastructuur ter beschikking.

Siemens en Aruba willen naar eigen zeggen ‘de gaten dichten’ die ontstaan wanneer industriële IoT-netwerken niet verbonden zijn met het reguliere, zakelijke it-netwerk. Dit leidt immers tot minder inzichten en verminderde applicatieperformance, beschikbaarheid en veiligheid. Het dichten van die gaten vraagt diepgaande expertise in beide werelden en kennis van de respectievelijke operationele en security-eisen. In de it-wereld hebben cybersecurity en betrouwbare data de hoogste prioriteit, terwijl in de productiewereld beschikbaarheid en het behalen van de productiedoelstellingen het belangrijkst zijn.

‘De samenwerking tussen Siemens en Aruba is een belangrijke stap in het aanvullen van ons industriële-netwerkaanbod’, zegt Klaus Helmrich, lid van het directieteam van Siemens. ‘En dat doen we met het complementaire it-aanbod van Aruba. Klanten profiteren dankzij deze samenwerking van geïntegreerde communicatienetwerken die beschikbaarheid en security garanderen.’

De oplossingen omvatten vaste- en draadloze-netwerkproducten en bijbehorende software die te implementeren is via verschillende kanalen, waaronder de uitgebreide partnernetwerken van de bedrijven. Heineken doet voor zijn brouwerij in ’s-'s-Hertogenbosch al een beroep op een geïntegreerde productie/it-oplossing van Aruba en Siemens. Door een uniform inzicht en security binnen de netwerken kan de brouwerij zo efficiënter draaien en bedreigingen afweren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6514474). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.