Managed hosting door True

Senaat beveiligt gasten-wifi met PPSK-Kiosk

Computable Future Lab

 

wi-fi

Het gastennetwerk van de Eerste Kamer wordt beveiligd met een PPSK-kiosk. Dat is een zuil die voor iedere bezoeker een unieke toegangscode voor het wifi-netwerk genereert. De zuil waarvan er twee op het Binnenhof staan, was te zien in het Computable Future Lab tijdens de vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het gaat om een zuil met een tablet die gekoppeld is aan het wifi-netwerk voor gasten, legt Michael Linszen van leverancier Cloudcarrier uit tijdens een demonstratie van de PPSK-kiosk op de beursvloer.  

‘Na het scannen van een qr-code krijgt iedere bezoeker een unieke wpa2-, of wpa3-sleutel. Daarmee moet een einde komen aan openbare wifi-netwerken zonder beveiligingscode of wachtwoorden die via briefjes worden gedeeld’, aldus Linszen. Criminelen kunnen die wachtwoorden misbruiken voor het opzetten van een man-in-the-middel-aanval. waarbij ze het wifi-verkeer tussen de mobiele telefoon en wifi-router afvangen, zonder dat de gebruiker en wifi-aanbieder dat doorhebben.

Bedrijven die de zuil plaatsen kunnen zelf bepalen hoe lang de unieke toegangscode te gebruiken is. Bijvoorbeeld: een uur, 24 uur, een week, onbeperkt, enzovoort. Volgens Linszen is de oplossing interessant voor plekken zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen, hotels, restaurants en tankstations.

Eerste Kamer

De Eerste Kamer is afnemer van de zuil. Op het Binnenhof staan twee PPSK-kiosken voor gasten, vertelt Linszen. In de video laat hij zien hoe de PPSK-kiosk werkt.  

Eerste Kamer beveiligt openbaar wifi-netwerk met PPSK-kiosk

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6509103). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Jaarbeurs

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.