Managed hosting door True

Nieuwe man aan roer van Connectis

 

Remco Coenen is begonnen als nieuwe ceo van Connectis. Met de komst van Coenen wil de leverancier van identificatieoplossingen een volgende stap maken in zijn groeiambities en de ontwikkeling van herbruikbare digitale identiteiten.

Vanaf 1998 vervulde Coenen in diverse sectoren it-functies, vanaf 2001 op het niveau van cio en/of coo. Hij werkte de afgelopen drie jaar als coo voor ARS Traffic & Transport Technology en daarvoor als directeur IT Infrastructure Services Continental Europe voor Cognizant. Hij vervulde ook verschillende rollen bij internationale financiële instellingen. Coenen is gepromoveerd op kwaliteitsborging bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

Sinds 2017 maakt Connectis onderdeel uit van SIDN, dat onder andere verantwoordelijk is voor het .nl-domein. Domeinregistratie vormt de kern van de activiteiten van SIDN en het bedrijf ontwikkelt daarnaast nieuwe producten en diensten die te maken hebben met digitale identiteit en digitale veiligheid. De diensten van Connectis sluiten hier bij aan.

Over Connectis

"Zeventig procent van alle transacties binnen eHerkenning loopt via de software en infrastructuur van Connectis"

Connectis is een leverancier van online-identificatie-infrastructuur, waardoor klanten van dienstverleners, zoals (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries, gemakkelijk en veilig inloggen met DigiD, eHerkenning, Facebook, Google, eIDAS, Bank-ID/iDIN en andere inlogmiddelen.

Meer dan 250 organisaties gebruiken de gecertificeerde makelaar voor het online-identificeren van meer dan tien miljoen gebruikers. Ruim vijftigduizend organisaties zetten de software en eHerkenningsmiddelen van Connectis in voor het inloggen bij publieke en private diensten. Zeventig procent van alle transacties binnen eHerkenning loopt bovendien via de software en infrastructuur van Connectis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6505776). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.