Managed hosting door True

Claroty haalt zestig miljoen dollar op

 

Hacker

De van oorsprong Israëlische cybersecurityspecialist Claroty heeft zestig miljoen dollar aan investeringen kunnen aantrekken, zo meldt Reuters. Bij de geldschieters bevinden zich onder andere Rockwell Automation, Schneider Electric en Siemens AG.

Claroty werd opgericht in 2014 en is gespecialiseerd in het beveiligen van industriële netwerken van fabrieken, energiecentrales, olieraffinaderijen en andere kritieke infrastructuur. Via de systemen van het bedrijf kan de activiteit op de netwerken in de gaten gehouden worden en kunnen cyberaanvallen afgeslagen worden waarop normale beveiligingssoftware geen antwoord heeft.

Met de nieuwe ‘series B’-kapitaalronde komt de totale investering in Claroty op meer dan negentig miljoen dollar te liggen. Het nieuwe geld moet het bedrijf (dat er prat op gaat verschillende voormalige it-specialisten van het Israëlische leger in dienst te hebben) helpen om wereldwijd te groeien.

De interesse in de markt voor dit soort beveiliging kent een hausse nadat in 2014 een Duitse staalfabriek beschadigd werd bij een cyberaanval. Ook de aanvallen op Oekraïne in 2015 en 2016, waarbij het land zonder elektriciteit viel, stonden sterk in de belangstelling.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6379936). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.