Managed hosting door True

Vasco koopt Dealflo en heet voortaan Onespan

Naamsverandering gaat gepaard met introductie anti-fraude platform

 

Fraudemelding

Vasco Data Security, de Amerikaanse aanbieder van beveiligingssoftware, kondigt een nieuw platform tegen fraude aan waarin het bedrijf kunstmatige en machine learning toepast. In dit zogeheten Onespan Trusted Identity-platform brengt Vasco al zijn beveiligingstechnologieën onder. Dat is voor het bedrijf tevens reden om zijn naam te veranderen in Onespan. Verder kondigt het de overname van het Britse Dealflo aan.

Volgens Onespan kunnen bedrijven en instellingen met het nieuwe platform fraude tegengaan die gelinkt is aan online en mobiele transacties, elektronische handtekeningen en de registratie van nieuwe klanten. Het anti-fraude platform is een cloudgebaseerde, open architectuur dat gebruik maakt van directe fraudeanalyse, multifactor-authenticatie, beveiliging van mobiele applicaties en orkestratie van alle beschikbare diensten, aldus het bedrijf.

De nieuwste oplossing die aan het Onespan Trusted Identity-platform is toegevoegd, is zogeheten intelligente adaptieve authenticatie. Deze oplossing beoordeelt de gegevens over een bepaalde gebruiker: zijn gedrag, toestel, mobiele applicaties en online transacties. Met behulp van artificiële intelligentie - machine learning en pre-geconfigureerde en aanpasbare regels - worden die gegevens geanalyseerd en wordt er een score aan toegekend. Het resultaat van deze analyse bepaalt het precieze beveiligingsniveau voor gebruikersinteracties, terwijl het tegelijkertijd de gebruiksvriendelijkheid verbetert, licht Onespan in een persbericht toe.

Nasdaq en Dealflo

Vanaf maandag 4 juni 2018, bij opening beurs, zal Onespan op Amerikaanse Nasdaq-beurs onder de nieuwe naam opereren.

Het bedrijf kondigt voorts de overname aan van Dealflo voor 41 miljoen Britse pond. Dit Londens bedrijf levert software voor identiteitsverificatie, onder meer voor het natrekken van nieuwe klanten bij financiële instellingen. Dealflo is vooral actief in Groot-Brittannië; Onespan wil de software wereldwijd gaan inzetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6368938). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.