Managed hosting door True

Grapperhaus geeft starschot cybersecurity-alliantie

 

samenwerking deal partnerschap collega teamwork

Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, heeft het startschot gegeven voor de zogenaamde Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA). Dat is een samenwerking tussen de Rijksoverheid, het bedrijfsleven en de wetenschap om tot een basis te komen voor de Nederlandse cybersecurity-aanpak.

De minister meent dat de digitale veiligheid in ons land alleen kan worden vormgegeven in samenwerking met en deels ook door de private sector. Hij pleit daarom voor een landelijk dekkend stelsel waarbij publieke en private partijen informatie delen over de laatste cyberdreigingen en de bijbehorende maatregelen. Dit wordt vormgegeven in de zogenaamde Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA), die vorige maand werd gepresenteerd door de minister.

‘We zien al veel initiatieven van bedrijven om Nederland digitaal veilig te maken’, vertelt Grapperhaus. ‘Het groot helpt klein principe, het versterken van de digitale veiligheid van de gehele bedrijfsketen of simpelweg bieden van voorlichting aan midden- en kleinbedrijf. De alliantie moet al deze initiatieven verankeren in Nederland, zodat deze zich als een olievlek over Nederland verspreidt.’

Op 24 mei gaf de minister een startschot aan de NCSA. Deelnemers zijn onder andere Joost Farwerck (KPN), Inge Phillips (Deloitte), Jos Nijhuis (Schiphol), Erik Akerboom (Nationale Politie), Dick Schoof (NCTV), Rob Bertholee (AIVD), Tineke Netelenbos (ECP), Lousewies van der Laan (ICANN), Herna Verhagen (PostNL), Wiebe Draijer (Rabobank) en Hans de Boer (VNO-NCW).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6366295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.