Managed hosting door True

34 bedrijven tekenen cybersecurity-akkoord

 

samenwerking

Op de RSA Conference in San Francisco is het Cybersecurity Tech Accord voorgesteld, een samenwerkingsverband tussen 34 tech- en securitybedrijven waarbij die beloven hun klanten beter te beschermen tegen cybercrime door ondernemingen of staten.

De oprichting van de overeenkomst zat er al een tijdje aan te komen; op de RSA-conferentie van vorig jaar pleitte Microsoft al voor ‘verregaande nieuwe maatregelen’ om een open, vrij en veilig internet te behouden. De lijst van bedrijven die er deel van uitmaken (zie onderstaand kader), leest als een soort ‘who’s who’ van de technologie-industrie. Naast Microsoft maken onder meer ook Dell, Facebook, Cisco, Oracle, HPE, SAP, Nokia, VMWare en Cloudflare er deel van uit.  

Het Cybersecurity Tech Accord telt vier basisprincipes die als leidraad moeten dienen: klanten en gebruikers wereldwijd beschermen, cyberaanvallen op onschuldige burgers en bedrijven tegengaan, gebruikers, ontwikkelaars en klanten sterker maken in de strijd tegen cybercriminelen en samenwerken om de cyberveiligheid op te krikken.

Ook niet onbelangrijk: de bedrijven beloven dat ze overheden niet zullen helpen bij het lanceren van cyberaanvallen tegen onschuldige burgers en bedrijven en dat ze hun diensten en producten daarvoor niet zullen laten uitbuiten.

Google

Een opvallende afwezige in het lijstje van deelnemers is Google. Van dit bedrijf is bekend dat het zijn kunstmatige intelligentie-expertise ter beschikking stelt aan het Amerikaanse leger. Duizenden werknemers van Google zijn recent een petitie gestart waarin ze ceo Sundar Pichai vragen om daar mee te stoppen.

34 bedrijven

de 34 deelnemers aan het Cybersecurity Tech Accord zijn: Abb, Arm, Avast, Bitdefender, BT, CA Technologies, Cisco, Cloudflare, Datastax, Dell, Docusign, Facebook, Fastly, Fireeye, F-Secure, Github, Guardtime, HP Inc., HPE, Intuit, Juniper Networks, LinkedIn, Microsoft, Nielsen, Nokia, Oracle, RSA, SAP, Stripe, Symantec, Telefonica, Tenable, Trendmicro en VMware.

Microsoft tools en functionaliteiten

Microsoft kondigde ook enkele nieuwe tools en functionaliteiten aan die de cyberveiligheid van zijn klanten moet verbeteren. Met Microsoft Secure Store bijvoorbeeld benchmarkt bestaande security features, waarna ondernemingen beter kunnen beslissen hoe ze data en machines beter kunnen beschermen. Attack Simulator maakt dan weer deel uit van Office 365 Threat Intelligence en laat toe om cyberaanvallen te simuleren. Het bedrijf lanceert ook een nieuwe api waarmee kan voortgebouwd worden op de Intelligent Security Graph. Deze biedt een uniforme interface om verschillende beveiligingsoplossingen te verbinden en te integreren met bestaande workflows, contextuele informatie en alarmsignalen. Ten slotte werden ook nog bijkomende veiligheidsfeatures aangekondigd in Windows 10 en Azure.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6340128). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.