Managed hosting door True

'Geen subsidie-bedrog en monopoliepositie bij HSD'

 

Er is geen sprake geweest van subsidie-gesjoemel tussen de gemeente Den Haag en The Hague Security Delta. Ook staat de stichting open voor nieuwe toetreders en heeft de organisatie geen monopoliepositie wat betreft subsidieaanvragen van cybersecuritybedrijven bij de gemeente. Dit stellen onderzoekers van de Galan Groep die in opdracht van de gemeente Den Haag onderzoek uitvoerde naar de HSD. Dit, nadat in diverse media werd gesteld dat er veel mis zou zijn met de cybersecurityclub.

De onderzoekers van de Golan Groep concluderen in hun rapport dat de subsidieverlening, de subsidiebesteding en de verantwoording daarvan door de stichting HSD volgens de gangbare regels is toegekend, besteed en verantwoord. Ze geven wel aan dat het voor aanvragers duidelijk(er) moet zijn aan welke eisen moet worden voldaan voordat bedrijven in aanmerking komen voor een bepaalde subsidie. Ook schrijven de onderzoekers dat er geen sprake is van een monopoliepositie van de HSD. Ze hebben geen beperkingen kunnen vinden of voorbeelden gezien die hebben geleid tot een afwijzing aan een partij van een Haagse subsidie (in de cybersecurity-sector) die samenhangt met de positie van de stichting HSD.

Raad van Toezicht

De onderzoekers stellen in het rapport ook voor dat de HSD een Raad van Toezicht aanstelt, maar de gemeente Den Haag zou dan geen plaats in die Raad van Toezicht moeten ambiëre. Zo heeft deze geen directe invloed op de aansturing van de stichting HSD.

Bovendien menen ze dat over de resultaten van de HSD in de toekomst zakelijker moet worden gecommuniceerd met minder wervende teksten. De onderzoekers schrijven: ‘In de communicatie over verantwoording door stichting HSD worden begrippen niet structureel van elkaar gescheiden zodat niet altijd helder blijkt wat nu de concrete activiteiten van de stichting HSD zijn geweest die mogelijk tot bepaalde gewenste effecten (groei aantal bedrijven gevestigd in Haagse regio, aantal arbeidsplaatsen in Haagse veiligheidssector) hebben geleid. Om een adequaat inzicht te verkrijgen in de resultaten is een zakelijke voortgangsrapportage gewenst, die minder wordt gelardeerd met wervende teksten en een duidelijke koppeling legt met het jaarplan en het strategisch plan van de stichting HSD’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6319002). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.