Managed hosting door True

DDA biedt digitale sector AVG-checklist

 

To-do-lijst

Welke maatregelen moeten bedrijven in de digitale sector treffen om te voldoen aan de opkomende Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? Dat maakt de Dutch Data Center Association (DDA) inzichtelijk in de zogenaamde ‘GDPR in the Digital Industry’-factsheet. Dit document, opgesteld door juridisch adviesbureau ICTRecht, bevat informatie over de wet en een checklist.

‘Het succes van de digitale sector ligt grotendeels in het vertrouwen dat de klant in ons heeft. Vertrouwen om kwaliteit te leveren en om gegevensbescherming en beveiliging toe te passen’, vertelt Stijn Grove, directeur van de DDA. ‘Via de Europese wetgeving, wordt het makkelijker voor de digitale industrie om de security-beloftes te waarborgen. Echter is het voor veel bedrijven van de digitale keten nog onduidelijk tot in welke mate zij te maken krijgen met de AVG.’

Grove raadt elk bedrijf aan een inventarisatie maken van de scenario's en processen waarbij de GDPR van toepassing zou kunnen zijn. Om het voor organisaties inzichtelijk te maken welke acties zij moeten ondernemen en waar ze moeten beginnen, heeft de DDA in samenwerking met ICTRecht een factsheet samengesteld. Dat document helpt bedrijven naar eigen zeggen een stapje op weg door middel van up-to-date informatie en een checklist.

DDA en ICTRecht hebben al meerdere factsheets rond de AVG samengesteld. Zo heeft het in januari 2017 al een document met de privacywetten voor multinationals gepubliceerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6310868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.