Managed hosting door True

Sophos antivirus voor NetApp-oplossingen gelanceerd

 

Crypsys Data Security, leverancier in informatiebeveiliging, brengt Sophos Anti-Virus voor Network Appliance opslagsystemen in Nederland op de markt. Met dit nieuwe product wordt data, opgeslagen in Network Appliance oplossingen, beschermd tegen virussen, wormen, trojans en kwaadaardige spyware.

Sophos Anti-Virus voor NetApp opslagsystemen scant automatisch alle bestanden die worden geschreven naar of gelezen van het opslagsysteem. Hierbij worden geïnfecteerde bestanden verwijderd of in quarantaine geplaatst. De opslagsystemen worden regelmatige gescand en virusupdates worden automatisch opgehaald bij SophosLabs, een wereldwijd netwerk van beveiligingscentra die continue op zoek zijn naar de nieuwste kwaadaardige codes.

'Opslagsystemen worden door grote groepen gebruikers benaderd, wat risico’s met zich meebrengt. Net als bij e-mail en internet kan de verspreiding hierdoor razendsnel plaats vinden,' zegt Marnix van Meer van CRYPSYS. 'Door de opgeslagen data te controleren op kwaadaardige codes, voorkom je dat een opgeslagen geïnfecteerd bestand het hele netwerk vervuilt.'

Net als de nieuwste versie van Sophos Enterprise Solutions maakt dit product gebruik van Genotype detectietechnologie. Dit is een methode waarbij forensische analyse wordt toegepast om verdachte patronen en karakteristieken te identificeren die uniek zijn voor een ‘virus-familie’. Door deze Genotype patronen te analyseren, vermindert Sophos blootstelling aan nieuwe ongeïdentificeerde bedreigingen, als virussen, wormen, trojans en spyware, al voordat er specifieke detectiemiddelen beschikbaar zijn.

Bestanden die niet te infecteren zijn, worden buiten het scanproces gelaten. Op deze manier wordt het netwerk zo min mogelijk belast. Bovendien zijn de updates van kleine omvang (ongeveer 5kb), zodat zij minimale ruimte in beslag nemen. Sophos beschermt alle NetApp Storage Systems waar een Data ONTAP 6.x besturingssysteem op draait.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/630574). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.