Managed hosting door True

Oracle neemt securityspecialist Zenedge over

 

samenwerking

Oracle heeft het Amerikaanse Zenedge overgenomen. Het beveiligingsbedrijf legt zich toe op firewall-toepassingen en DDoS-bescherming, waarbij artificial intelligence (ai) een grote rol speelt.

Zenedge uit Florida is gespecialiseerd in het afschermen van kritieke it-systemen tegen verdacht dataverkeer, zowel in de cloud als on premisse of bij hybride systemen. De klanten gebruiken de Web Application Firewall en de anti-DDoS-tools om applicaties, netwerken, databases en api’s te beschermen. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van kunstmatige intelligentie (ai).

Oracle wil de technologie van Zenedge gaan integreren in zijn eigen cloud-infrastructuur. ‘Samen stellen Oracle en Zenedge bedrijven in staat cloud-service te omarmen zonder compromissen op het gebied van prestaties, kosten, beheermogelijkheden of security via een uitgebreider Oracle Cloud Infrastructure Platform’, meldt het bedrijf.

Momenteel beschermen Zenedge’s producten en virtuele Security Operations Center (SOC) wereldwijd meer dan  achthonderdduizend webproperty’s en netwerken. De overname van Zenedge door Oracle moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6304917). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.