Managed hosting door True

'Stap van politie naar Deloitte was cultuurschok'

Inge Philips-Bryan over overstap van politie naar adviespraktijk

 

'Het was een behoorlijke cultuurschok', zo blikt Inge Philips-Bryan terug op haar overstap van de politie naar de cyberrisk-tak van Deloitte. Daar werd ze eind 2016 benoemd tot directeur. In een interview met Computable vertelt ze hoe haar nieuwe rol vorm kreeg en over haar missie om bedrijven en de maatschappij meer weerbaar te maken tegen steeds grotere en geavanceerde cyberaanvallen.

Over de overstap van de politie naar Deloitte zegt Philips: ‘Het zijn uitersten van elkaar en het was daardoor een behoorlijke cultuurschok.’ Ze doelt daarmee onder andere op het grote leeftijdsverschil tussen de politietop en de adviespraktijk.

Hoewel ze het familiegevoel van haar oud-collega's mist, is ze blij dat ze in haar nieuwe rol vooraf een vuist kan maken tegen cybercrime en niet alleen na een incident de opsporing kan inzetten.

Philips breekt in het interview een lans voor meer samenwerking tussen bedrijven en overheden. Ze benadrukt dat betere samenwerkingen incidenten kunnen voorkomen. 

Privacy

Ook stelt ze dat veel bedrijven met de GDPR voor de deur (EU-wet rondom data en privacy) teveel gericht zijn op privacy, terwijl cybersecurity veel meer behelst dan alleen de beveiliging van privacygevoelige data. 'Het is mijn missie om het land veiliger te maken', aldus Philips. 

Lees hier het hele interview 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6294134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.